Annons
Annons


Zätas guide till Hawaii!


Nu är det dags för min nästa reseguide från bröllopsresan! Nämligen HAWAII!

När det kom till att planera smekmånaden (guu jag försöker undvika det ordet så gott det går pga…….. lite äckligt?? smek?? tf???) så var min ork tamejfan slut. En av mina egenskaper i livet jag är mest nöjd med är att jag är otroligt praktiskt lagd. Det ska inte va för att det SKA VA, det ska va för att det är bra, är smidigt och går ihop. Typ så är min inställning till fan ALLT i livet, oavsett vad det handlar om, och jag är väldigt nöjd med det tack. Så när man plötsligt skulle planera en bröllopsresa efter ett helt fkn bröllop……………….. Äeeee. Vi ville i alla fall till Hawaii *nån gång*. Men nu tänkte vi att det är ju nära och bra när vi ändå är i USA, billigare flyg därifrån och man lär ju inte ens behöva planera så mycket pga det är fan HAWAII. Det är väl smekmånadernas (ugh) moder eller något?? Sagt och gjort, Hawaii fick det bli!!

Annons

Så nu tänkte jag dela med mig av mina toppgrejer från Hawaii! Inget av nedan var alltså planerat särskilt noga från start utan allt gick att upptäcka och ordna på plats, men det här kan vara bra om du inte var som jag och har lite energi över till att faktiskt researcha och planera :))


Honolulu:

  • Stan var faktiskt inte så asfet? Kanske åk dit för att det är typ huvudstaden men man behöver inte stanna mer än någon dag eller två. Det är liksom CITY och inte som du tänker dig att Hawaii är, med blommor och skog osv. Men vill du dit ska du lätt bo på The Modern Honolulu!! Supernöjd med det hotellet, god mat, goda drinkar hehe och superbra läge precis vid Waikiki Beach och nära till all shopping.
  • Okej en grej var fet med Honolulu och det var att det är så otroligt mycket japanska turister att de har en massa japanska butiker, däribland Don Quijote!! Alla japanälskare feel me on this one. Här kan du köpa allt från tamponger, till Rolexklockor, till cyklar. Och förstås all knasig japansk beauty du kan tänka dig!! Har en hel kasse med grejer jag ska testa och visa er sen. Så den roligaste butiken jag hittade i Honolulu var alltså japansk hahaha.
  • Pearl Harbor var……….. Pearl Harbor? Gillar man sånt, historia och krig (?) så var upplevelsen MEGA. Kalle gick omkring helt förtrollad och såå inne i det. Jag kanske inte var *lika* såld hahahha men det var väldigt tydligt att om man gillar sånt så var det superfett. Man fick gå ombord krigsskeppen där fredsavtalet skrevs mellan Japan och USA, fick vara nere i riktiga ubåtar som använts, åka båt ut och se vraken av skeppen som bombades… Det var ju rätt mäktigt så, men mäktigare om man är riktigt insatt kanske.

Maui:

  • På Maui bodde vi i Wailea, en stad som i sig kanske inte är jättekul pga består mestadels av feta resorts. Men själva resortsen omg!!! Vi bodde på Wailea Marriott Beach Resort och herre min jeeeee det var bland det absolut bästa ställena jag varit på. Vi var tvungna att aktivt anstränga oss för att inte glömma att lämna hotellet också?? Det fanns liksom ALLT man hade kunnat drömma om där, maten var toppen, drinkarna igen hehehe, minst fyra eller fem pooler inkl ett äventyrsbad?? Servicen var magisk och man fick en jävla LEI när man checkade in, något jag trodde man fick överallt på Hawaii men icke??? *Hollywoodskadad*. Rent generellt tyckte jag att det var värt att bo på ett göttigt resort mitt på ön för den är så liten att man orkar ändå bila runt och upptäcka ön! För Maui är precis så där som åtminstone JAG trodde att det var överallt på Hawaii, tropiskt och supervackert. Där vill man verkligen se så mycket som möjligt.
  • The Road to Hana! Okej denna är tudelad af. Detta är alltså en roadtrip man kan göra på en pissjobbig bilväg runt hela östra sidan av Maui. Och ja, jag kommer skriva att den är pissjobbig att köra/åka för den ÄR det och det var absolut ingen som hade sagt till oss iaf. Snirkliga, smala, halvläskiga vägar…….. Men!! Det du kommer se längs vägen är olikt något annat du nånsin sett. Den absolut mest förtrollande regnskogen, hundra vattenfall (som du kan bada i!), miljöer där Lost och Jurassic Park på riktigt spelades in, otrooooliga utsikter över hav, skogar, klippor, berg………… Ja, det var faktiskt helt sinnessjukt vackert. Sen råkade ju vår bil braka ihop mitt ute i ingenstans och jag trodde vi skulle dö men det är väl inte nödvändigtvis något som händer precis alla som åker den roadtripen så klart!! Verkligen en disclaimer lol.
  • Åka helikopter över ön!!! Det här var fan KBT för mig då jag är riktigt höjdrädd så jag svettades som en gris under hela färden och klamrade mig fast vid Kalle för king och fosterland………… Men även här var det liksom så satans VÄRT DET pga helt sinnessjuka utsikter verkligen. Det roliga var att vi hade åkt the road to Hana innan och här åkte vi runt lite samma rutt fast ovanifrån så klart, så när vi trodde att vi såg otroooliga mängder vattenfall, well, det fanns cirka det tiodubbla antalet ”bakom” dem vi såg från vägen!!! Vi åkte över bergstoppar över molnen (!), över inaktiva vulkaner, kratrar från gamla utbrott, klippor, hav gahhhhh ja det var en tour över hela ön liksom. Kan VARMT rekommendera, ännu mer om du inte är höjdrädd och kan slappna av i en millisekund :))
  • Snorkla i havet!! Herregud även detta var jag rädd som fan för. Ni anar ju ett mönster, Skraj Töntsson over here. Men även här tog jag mod till mig och gjorde något som verkligen var värt det! Precis längs beachen utanför vårt resort fanns det massa korallrev och actual fkn SKÖDLPADDOR. Hur många som helst?! Kalle var dessutom tre jävla centimeter från att krocka rätt in i en (!!!!!!) för att han kollade bara neråt mot botten när stackarn låg och skumpade vid ytan hahahha. De är alltså inte det minsta blyga eller rädda för oss, man kunde simma med dem helt obekymrat.

Jag skulle säga att Hawaii nog var min mest aktiva semester någonsin, var så jävla mör efteråt för vi gjorde så många ”läskiga” grejer heehe. Men jag är så glad att vi hittade på så mycket!! Dock faller ju tips om restauranger och barer bort lite mer eftersom man på dessa utflykter ofta var borta lätt en hel dag, dvs man tog typ en macka på vägen osv. Så när jag vanligtvis brukar tipsa om sånt blir det lite mer fokus på aktiviteter här! Men hoppas ändå att det kan vara något om ni ska dit <3 Överlag ska man äta färsk frukt, fisk och skaldjur för det smakar himmelen där pga så fresh och närproducerat.

Om jag skulle åka tillbaka till Oahu, ön där Honolulu ligger, hade jag absolut åkt runt mer men nu hade vi inte tid till det. Finns säkert massa mer spännande att upptäcka! Men just Honolulu känner jag inte att jag behöver se igen. Däremot kan jag absolut tänka mig ett återbesök på Maui en vacker dag!! Fanimig paradiset på jorden.

2 kommentarer


AnnonsLaddar