Annons
Annons


Rökelse, citrus, oud och viol


En shelfie!!

Guu jag har ju så mycket parfymer att det borde vara olagligt – men godt luktar jag! De som får platsa i främsta badrumshyllan (hihihi jag har ju flera numera!!) är dessa:

  • & Other Stories Paris Beauty ”Nocturne Parisienne”.
    Annons

    En tyngre eau de parfum med puffis – oud, rosépeppar, plommon och cederträ. En go to för kvällskvistar!!

  • Byredo ”Encens Chembur” (denna förpackning är så gammal att de inte hade hunnit lägga till ”Encens” i namnet ännu!!!!!). Doften jag aldrig nånsin tröttnar på och som varit med mig längst av dem alla. Kryddig men ändå frisk med bergamott, rökelse, ingefära, citrus m.m. Använder som kvällsdoft men skulle funka fint dagtid också ofc!
  • & Other Stories ”Havana Blues” är en nyare favorit även om jag använt Stories parfymer långt innan jag började jobba där! Denna tycker jag personligen doftar mer som en klassisk herrcologne och är sååååå heeeeet. Citrus, tobak, patchouli, jasmin, fikon GAH.
  • & Other Stories ”Crinoline Violet”. Denna är en Body Spray, så inte lika kraftig som ovan nämnda, aka man kan kötta på med ännu mera. Den tillhör Cotton-serien, så har de där fräscha grundnoterna från bomull men har också en maaagisk slinga av viol som gör allt. Viol har något trollbindande och nostalgiskt över sig, kan dränka mig i denna.
  • Byredo ”Bullion” är också en tung jävel, lite sötare än ovan nämnda och jag använder den rätt sparsamt med spruten (eeh ja ni fattar). Plommon, läder, rosépeppar, magnolia, sandelträ m.m. MUMMA.
  • Glossier ”You” är mitt senast tillskott! Som jag egentligen lovade mig att inte köpa men….. Den doftade faktiskt så HIMLA olika på alla tjejerna i butiken i NYC och på mig så jag blev så fascinerad att jag var tvungen :)) Lite lättare och pudrigare än ovan nämnda (märks det annars att jag går igång på kryddiga och/eller citrusdofter lol!!!). Mysk, rosépeppar (också en återkommande not för min del…), irisrot. Jobbar just nu denna intensivt till vardags!

Jag är verkligen periodare vad gäller parfymer. Blir fruktansvärt besatt av en doft – tills någon annan sweeps me off my feet! Har extremt svårt att hålla mig trogen, även om vissa har hängt med mig länge, länge nu. Hur funkar ni med parfymer? Har ni alltid använt samma eller hoppar ni runt?!

2 kommentarer


AnnonsLaddar