Annons
Annons


Q&A – vård av hår!


Inlägget innehåller reklamlänkar. Samtliga produkter är valda av mig. Läs mer här.

Hallå Kristin, HUR i allsin dar tar du hand om ditt hår? För det ser ju så jävulskt friskt och fräscht och glansigt ut. Jag är blond men bleker det ljusare cirka två gånger om året och fan å hans moster vad det sliter (även om jag använder olaplex), men jag tycker inte jag lyckas få det att se mjukt och friskt ut ens om jag tar hand om det. Erika

Annons

Hallå Erika!

Jag tror först och främst vill jag poängtera att jag dels förmodligen har tur rent genetiskt, för jag antar att jag har ett tåligt jävla hår /blekt i 50% av mitt liv. Sen lämnar jag bara mitt hår i händerna på PROFFS!! Att gå till en frisör som är experter på färg/blekning är A och O när man håller på med sånt. Jag har gått till Bangerhead i flera år nu och de kan det här med blekning thru n thru, samt annan kul färg som när jag kör på rosa eller lila! Så något annat fuffens skulle jag aldrig våga mig på och det ger ju mitt hår rätt förutsättningar för att må bra.

Men i övrigt då! Vååååården. JO. Jag jobbar extremt återfuktande och uppbyggande – eftersom jag ständigt försöker bryta ner barren med blekningen ;))

Jag älskar att testa nya produkter ofc beauty junkie som man är. Men jag är hella nöjd med ovan kompisar just nu faktiskt!! Riktiga fullpottare. Shu Uemura Silk Bloom (reklamlänk via Apprl) schampo för skadat hår är verkligen som silkesblommor för skallen! Följer den med Shu Uemuras Ultimate Remedy (reklamlänk via Apprl) inpackning som är ”extremt reparerande” hihi något jag verkligen behöver. Och den känns sååå soothing på, mitt hår verkligen äter upp den. Varvar den med en nykomling i mitt sortiment, Keunes Satin Oil mask (reklamlänk via Apprl) som jag fattat tycke för! Enorm förpackning, men fylld med götta också. Avslutar gör jag med Keunes Satin Oil balsam (reklamlänk via Apprl) som blastar på med ännu mer fukt och verkligen lever upp till det otroligt mysiga namnet ”satin oil”.

Utöver tvätt och sårå. Här fortsätter jag i samma spår ungefär. Jag jobbar uppbyggande med Redken Extreme Anti-Snap (reklamlänk via Apprl) och har seriöst använt denna produkt i MINST åtta år tbh???? Vågar inte ens tänka på hur min skalle skulle se ut utan den <3 Never not Anti-Snap!! Det är iaf en proteinbehandling som stärker ditt arma hår. Sen använder jag Shu Uemuras Color Lustre Thermomilk (reklamlänk via Apprl) som egentligen är ett värmeskydd men jag tror alltid jag har trott att det är en färgbevarande behandling?? Hahhahaha. Ibland är man för upptagen med att kleta så man orkar inte läsa på så noga, okej? Men värmeskydd är ju toppen ändå så det är ju bra att jag använt ;)) Sen avslutar jag alltid med olja! Här är det viktigt för oss blonda att använda en anpassad efter ljust hår superobs. I mina unga år använde jag vilken olja som helst och många är ju gula och det missfärgar håret på riktigt!!!! Så jag använder ofta Moroccanoils klassiska olja i Light (reklamlänk via Apprl) som jag tycker är väldigt effektiv nu när det är så kallt och torrt. Jag varvar den med Kevin Murphys Young Again Oil (reklamlänk via Apprl) som är helt klar i färgen! Och väldigt mjukgörande och skön.

I övrigt använder jag supersällan värme på håret! Plattar ALDRIG, lockar någon gång ibland när jag har tid över (= lol inte ofta nej?) och fönar bara när jag har bråttom (= väldigt sällan pga tvättar bara håret innan läggdags). Och apropå det – efter nästan varje tvätt går jag alltså direkt och lägger mig, dvs sover med blött hår. Torkar så gott det går med handduk, men sen har jag i mina produkter, flätar en god fläta och sover på en mjuk liten handduk på kudden. Hmmm det lät som någon barnrutin?? Men så går det till iaf!! Och tvättar max två gånger i veckan.

Det finns ju inget allsmäktigt hårfacit som funkar för alla men ovan är vad som funkar för mig åtminstone! Hoppas du fick lite inspo Erika, men ledorden är sammanfattningsvis fukt, uppbyggnad och lite värme.

1 kommentar


AnnonsLaddar