Annons
Annons


Q&A – hår och självförtroende


Inlägget innehåller reklamlänkar. Samtliga produkter är valda av mig. Läs mer här.

kära z! jag har panik över mitt kassa hår. det har gått av och ligger som en ofrivillig lugg vad jag än gör. jag vill verkligen inte klippa kort frisyr vilket kanske vore bäst, men tänkte fråga om du har några tips? tips på hårvänliga frisyrer (vågar nämligen inte ha tofs alls för att det kan slita 🙁 ), tips på produkter som inte är alltför dyra osv.

Annons

***

BONUSFRÅGA: hur får man självförtroende??? jag har INGET. och det här med håret har gjort att jag knappt orkar se mig själv i spegeln alls.

du är bäst. puss.

Anna

Kära Anna!

Mina bästa tips för okasst här är som följer:

  • Undvik värmeverktyg!!!!!! Sorgligt men sant. Det är cirka ett mirakel att jag har så starkt hår som jag har då jag har blekt loss i tio goda år men då är det också tack vare undvikandet av detta. Jag fönar aldrig (förutom om jag har brådis) och jag plattar eller lockar extremt sällan också. Ni ba va kul :))) Men jag tror tyvärr att detta gör så sjukt mycket?? Klart jag tycker en härlig föning är SNYGGT men är det SÅ värt att jag sliter ut håret? Näää för det tar massa tid och pengar och jag prioriterar helt enkelt bort det i mitt liv för annat skoj.
  • Produkt jag kan gå i god för är Redkens Extreme Anti-Snap (reklamlänk via Apprl) (annonslänk)!! Den har jag använt i säkert sex år snart?! Det är en leave in-treatment efter tvätt som bygger upp dina strån med extra protein och sånt grejs. Många produkter har kommit och gått under min livstid men denna har jag använt nonstop i så många år!! Den räcker dessutom sjuuuukt länge och sånt älskar man ju.
  • Inte använt vanlig tofs på flera år utan kör enbart på sexiga klämmor (reklamlänk via Apprl) eller såna Invisibobbles (reklamlänk via Apprl)  (annonslänkar)! Meget mer skonsamt, ja.
  • Frisyrer har jag enbart haft en och en halv av (långt hår med mitt- och snedbena) så jag kan tyvärr inte komma med så många tips där 🙁

Angående bonusfrågan. Huuaaaliga det finns ju verkligen inget facit på det där. Jag vet faktiskt knappt annat vilket tips jag ska ge än att: man måste sluta bry sig. Bry sig om vad andra tycker, vad andra gör, vad andra säger. Och I KNOW att detta är så fudging bajasvårt!! Så till det vill jag tillägga: det blir bättre och lättare med tiden. Jag tror fan att jag brydde mig mest i hela universum om vad folk tyckte om mig när jag var yngre och hade därav sjukt dåligt självförtroende (även om jag fejkade skitbra!!). Det ledde till att jag lät folk walk all over me och framförallt folk som är mer kända som män :)) Men för vartenda år som går så bara släpper man mer och mer bryddhet och dansar mer och mer efter ens egna trumma. Och när man gör det så landar man i sig själv, blir tryggare i sig själv och sina beslut.

Önskar dig all lycka till i hela världen med håret men framförallt med självförtroendet underbara käraste du <3 <3 <3 I believe in you!!

5 kommentarer


AnnonsLaddar