Annons
Annons


Filmtips just nu!


Mina favoritfilmer just nu!

Mudbound är en Netflixrulle (!) men håller sån jävla kvalle. Otroligt starkt om söderns USA när andra världskriget bryter ut. Man får följa en svart familj och en vit familj, bägge med söner som kommer hem från kriget med PTSD, hur de försöker anpassa sig till samhället igen och deras relation till varandra. Fruktansvärda skildringar av hur det kan vara att gå från att vara krigshjälte utomlands och sen komma hem till ett rasistiskt USA där KKK härjar. JOBBIG som fan ofc men så bra och viktig att se. En bonus är att <3 Mary J Blige <3 spelar mamman i ena familjen! Och inte nog med det – hon har dessutom gjort historia genom att vara den första kvinnan att bli Oscarsnominerad för sin roll OCH för en låt i filmen!!

Annons

Jag såg Black Panther i helgeeeeen! Årets mest hypeade film men inte direkt utan anledningar. Så mäktig, spännande, snygg, smart, rolig, VIKTIG! Representation är så jävla viktig i all kultur vi konsumerar och att det vi äntligen har fått en Black Panther är så jävla viktigt om än overdue. Så se den! Stötta sånt ni tycker är viktigt OCH dessutom är den riktigt jävla bra på riktigt. PS min favoritkaraktär var Shuri!!! <3

Okej sååå A Wrinkle in Time har jag tjatat om förut och NEJ jag har inte sett den än pga har premiär först i dagarna i USA men jag måste bara få nörda loss lite mer okej? Ava DuVernays Disney-sci-fi med Oprah (!), Reese Witherspoon (!!) och Mindy Kaling (!!!) har alltså fått egna BARBIES!! Tycka vad man vill om dockorna och fenomenet men att de har skapat mini-mes av dessa dunderkings till quinnor gör mig ändå rörd och lycklig att leva i vår samtid. Tänker på alla coola småkids som får möjlighet att leka med förebilder som dessa nowadays!!

Kommentera


AnnonsLaddar