Annons
Annons


En miniguide till Porto!


Nu är vi hemma efter en långhelg i Porto, Portugal! Vi reste dit eftersom Kalle var bokad på en festival som råkade vara samtidigt som midsommar hemma OCH timea in en superstor folkfest även i Porto. Så det var pepp all around och svindyrt och uppbokat på alla hotell så klart, vilket vi inte alls fattade först men kopplade sen lololol.

Annons

Vi hann ju inte vara där jättelänge men WOW vilket gott intryck jag fick! Älskade Porto rätt ut. Otroligt mysig liten stad men enormt vackra utsikter över deras flod, staden är byggd på höjder så finns många platser att blicka ut från. Charmiga små gator överallt, härliga människor och god mat. Och gaaaaalet billigt halloj ja tack!!

Eftersom vi som sagt bara var där en långhelg tänkte jag tipsa om mina highlights därifrån!

Rosa Et Al Townhouse är ett superdolt boutiquehotel jag fick tipsat av min portugisiska kollega och vän, hade nog aldrig hittat dit annars!! Knappt någon skylt, dörren var låst när man väl hittade haha… men väl inne så otroligt fint och kurerat, superservice, god mat och personligt i varenda hörn!

Jardins do Palácio de Cristal är ärligt talat den sjukaste parken jag besökt? Ser först helt vanlig ut sen öppnas en sjuk värld med gömda miniparker inne i parken (?!), påfåglar och djur lite varstans, den absoluuut vackraste utsikten över stan och floden, rosgårdar och ja listan kan göras lång. Ta tid på er och strosa här!!

När man väl pallrat sig när längs alla trappor och branta vägar finns massa gosiga restus precis vid vattnet! Här tog vi en ölpaus på ett mysigt hak som heter Bacalhau, som dessutom är namnet på en portugisisk fiskrätt! Åt den inte där men på en annan restu som inte var lika bra ofc lol :))

Öl och fisk överallt!! Friterade sardiner med dipp är också en grej, toppemgött.

Porto i sig så otroligt charmig, gullig arkitektur plus extra fin nu iom att de preppade för deras Sao Joao (ehm har inte rätt specialtecken på min mobil men dessa ska med också ~) fest, typ en gammal pagan festival som katolska kyrkan plockat upp vad jag förstod det som och hela stan är verkligen en fest heeeela natten!!

Ät pastel de nata om du är i Portugal också herregud! Färska små vaniljbakelser. Åt en rätt it till frukost i solen och den livskvalitén???

Ett till gulligt ställe heter Intrigo, pyttelitet med king utsiktöver floden och magisk mat. De lät mig sitta på bästa platsen ute med bara en cola och min bok i TIMMAR dessutom. Inget sånt där skit ursäkta men ska du sitta här måste du blabla du kan bara ha bordet blabla utan bara 100% chill stämning som jag tycker återfinns hela staden. Obs tillslut åt jag alltså både varmrätt och dessert och det var urgott hahaha.

Sist men inte minst åkte vi på festival långt ut i skogen där Kalle spelade! Skogen är ju som bekant inte min grej, visste tbh inte att det var i skogen så hade packat *partyklänning & klackar* när Kalle ba hmm dom blir nog svåra att gå med :)) Tur att jag hade sneakers också looool. Men vi hade ofc skitkul pga han är kingen och jag älskar honom. Sen hittade jag en ENORM drömfångare och det var ju kul!!

Kan i alla fall varmt rekommendera Porto för en långhelg, mysigt chill o vackert ❤️

Kommentera


AnnonsLaddar