Annons
Annons


Bröllopsklänning – att tänka på!


Inlägget innehåller reklamlänkar. Samtliga produkter är valda av mig. Läs mer här.

Nu tänkte jag äntligen ta tag i att skriva ett gediget inlägg om min kära bröllopsklänning och dessutom guida med tips!

Som ni vet sydde jag upp min klänning hos underbara Ida Sjöstedt (reklamlänk via Apprl) och det är jag så glad för att jag gjorde.

Annons

Idas skisser efter vår första konsultation om hur jag ville ha min drömklänning! Jag visste direkt att jag ville ha en väldigt enkel och clean modell. Något som egentligen är rätt annorlunda från min ”vanliga” stil, men det är ju just att denna klänning ska vara once in a lifetime och den ska se ut precis som vad din magkänsla säger, inget annat.

Vi utgick faktiskt från denna modell som Ida har i sitt sortiment då jag älskar silhuetten! Men ville ha ett slätt tyg, tjockare axelband m.m

Här är från allra första provningen!!! Love @ first sight. Vi hade nog fler provningar än vanligt då det är lite knixigt med passformen över mina *tjejer* och eftersom modellen var så clean var liksom passformen A och O.

Och så slutresultatet in action <3 Och min väska som jag nog aldrig visat upp?! Den användes ju typ inte hahaha mest kul acc. Det är en vintage Mugler köpt online, de små nitarna är asymmetriska stjärnor!!

Här är sånt jag tycker är bra att tänka på när man ska köpa eller hitta sin bröllopsklänning:

  • Think outside the box och prova ALLT! Jag bokade in mig på provningar på butiker, även om jag var mest sugen på att sy upp själv, och väl där provade jag massa olika modeller. Även såna jag inte tänkt att jag ville ha. För väl på kan klänningen överraska dig! Du kan upptäcka att du visst gillar ett särskilt material eller en silhuett du inte tänkt på kanske är den som är finast på dig. Och ibland blir man bara KÄR i en klänning utan att kunna sätta fingret på varför alls.
  • Var ute i god tid! Absolut minst ett halvår innan tyvärr. Självklart går ju allt att lösa även om du inte har så pass god marginal. Men för att du inte ska bli galen och få flest alternativ att välja mellan är det verkligen att rekommendera att börja hellre lite för tidigt än lite för sent. TRUST ME att du vill undvika så mycket stress som möjligt ju mer det börjar närma sig er stora dag!!
  • Följ din magkänsla! Även om jag uppmuntrar att gå loss i tips 1 så är det viktigaste att i slutändan gå på din magkänsla. Du kommer bli influerad av vad alla tycker, inspirationsbilder, vad de säger i butikerna men i slutändan ska det bara KÄNNAS BRA. Försök så gott det går att mer eller mindre strunta i vad andra tycker och tänker, även om det är supernice att be om råd och folks åsikter ofc! Det var massa gånger under min process som jag tvivlade på mig själv och min magkänsla men så här i efterhand är jag så glad att jag höll fast vid min instinkt. Tex: de flesta bröllop jag varit på och sett den senaste tiden så har alla brudar burit långärmat, plötsligt insåg jag att min var typ enda klänningen jag visste utan ärmar??? Då blev jag jättestressad och ba men gud är det fult nu eller va vad händer!?!?!? Men nä det var ju skitsnyggt ändå, trender kommer och går även för bröllopsklänningar bara. Vill du ha något som råkar vara mer trendigt just nu – TOPPEN, vill du ha något som inte är så trendigt just nu – LIKA TOPPEN.
  • Underskatta inte vintage! En vän till mig hade planerat att sy upp en klänning men hittade sin drömklänning helt av en slump på Beyond Retro för typ 700 kr. Det var…………………………. betydligt mindre pengar än vad de flesta av oss betalar kan man ju lugnt säga.
  • Värdera den personliga servicen! Detta var otroligt viktigt för mig i alla moment av bröllopsplaneringen, inte minst vad gäller klänningen. Jag ville verkligen ha någon som kunde hålla mig i handen, guida mig, stötta mig och ge mig personlig service under hela processen. Man är så satans stressad och all over the place ändå?? Att få komma till en designer eller butik som ger dig en personlig konsultation, ställer frågor, lyssnar noga och ger experttips är GULD värt. Den där perfekta balansen mellan att ta in vad du vill ha och samtidigt pusha dig i rätt riktning. Det är ju så klart svårt att veta på förhand, men om du får någon magkänsla för stället så är det nog att gå på den. Första butiken jag provade klänningar i var det tre andra brudar som provade samtidigt, det var väldigt stressad stämning och riktigt opersonligt. Kul upplevelse bara för provandets skull abso, men inte alls vad jag och jag tror många med mig behöver i den situationen.

Allas *resa* mot sin bröllopsklänning eller dräkt är så klart olika. Jag vill säga ”njuuuuut” av planeringstiden men hahahahh det vet jag är svårt att göra! Använd ovan punkter som något att luta dig mot under tiden och andas lugnt, allt kommer lösa sig och du kommer att vara så vacker så <3

Kommentera


AnnonsLaddar